Gro klar og motivert for landslagsspill

Gro Hammerseng gjør comeback på håndballandslaget. Hun spilte sist for Norge da jentene tok OL-gull i Beijing i 2008.

– Jeg hadde bruk for en pause etter OL. Både kroppslig og når det gjelder motivasjon til å være en del på reise. Nå føler jeg meg klar og motivert, sier Hammerseng til NTB.

Hammerseng har 149 A-landskamper for Norge. Det er blitt 585 scoringer for 30-åringen. Hun vender hjem til norsk klubbhåndball i sommer. Heretter skal hun og samboer Katja Nyberg spille for Larvik.

– Jeg har tenkt en stund på det, men hadde lyst til å gjøre meg ferdig her i FCM først, sier OL-mesteren.

I desember er det EM på hjemmebane i Lillehammer. Det blir Hammersengs første mesterskap i comebacket. Første samling med Thorir Hergeirssons mannskap blir i Sandefjord 6.-9. mai.

Drøyde

– Dette er et valg Gro har kommet fram til på egen hånd. Hun har ikke vært under press. Nettopp det var viktig for landslaget, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson i en kommentar.

Det er delvis skader og delvis prioritering av klubblaget Midtjylland som har vært årsak til Hammersengs pause fra landslaget.

En avgjørelse om comeback har drøyd ut, men mandag kom endelig beskjeden om at 30-åringen fra Gjøvik igjen er tilgjengelig.

– Jeg har ikke gjort noen spesielle avtaler med landslagsledelsen, sier Hammerseng om eventuelle betingelser hun har stilt for å gjøre comeback.

Hammerseng blir garantert en viktig spiller forsvarsmessig og ikke minst i kontringsspillet. Hun er også en naturlig ledertype.

Gir et løft

I VM i Kina ble Norge treer. Hammerseng kan være en avgjørende spiller som gjør at håndballjentene løfter seg opp det lille hakket de trenger for å kunne kjempe om gull under EM i Norge og Danmark.

– Jeg vil gjerne prøve å spille på landslaget igjen fordi det er gøy å være en del av det laget. Jeg har lyst til å prøve å være med å bidra til å skape gode resultater, sier Gjøvik-jenta.

Gro Hammerseng nyter stor respekt i håndballmiljøet. Hun debuterte for Norge under europamesterskapet i Romania i 2000.

Hun har spilt for Gjøvik og Vardal samt danske Midtjylland, som tidligere het Ikast-Bording. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden