Indiske løshunder farget blå: – Sjokkerende

– Vi har sett minst fem av disse.

Indiske dyrevernere fortviler etter at det har blitt observert minst fem blå løshunder i Mumbai-området.

– Det er sjokkerende å se hvordan hvite hunder er blitt farget blå. Vi har sett minst fem av disse, sier Arati Chauhan, lederen for Navi Mumbai Animal Protection Cell (NMAPC), til Hindustan Times.

Se også:Så vakkert kan det grusomt stygge være

Ifølge den indiske avisen er det mest sannsynlig forurensning i Kasadi-elven som er skyld i den skremmende fargeforandringen i hundenes pels. Løshundene pleier å lete etter mat i elven, og kan ha fått farget pelsen blå av industrielt avfall i form av fargestoff fra et lokalt firma.

Både dyrevernorganisasjonen og lokale myndigheter i form Maharashtra Pollution Control Board støtter opp om denne teorien.

– Vi har advart firmaet og bedt dem om å sørge for at hendelsen ikke gjentar seg, sier Jayavant Hajara, en talsperson for Maharashtra Pollution Control Board, til Hindustan Times.

Se også:Plutselig var elven dekket av giftig skum

Utvalget har gitt selskapet syv dager på å fjerne fargestoffene fra elva. Forurensingen er farlig for både mennesker og dyr, og det fryktes av fisker, fugler, reptiler, flere løshunder og mennesker kan rammes av miljøgiftene.

Skilpadden vrir seg i smerte etter funn i nese:

Videoene folk snakker om