Hjort angrep forsvarsløs fotograf - igjen og igjen og igjen

Fotografen satt helt rolig og ventet på at det skulle ta slutt.

En fotograf fikk et litt for nært møte med en hjortebukk i nasjonalparken Great Smoky Mountains National Park i USA.

Hjortedyret, som var av typen wapiti eller «elk» på engelsk, gikk tilsynelatende uprovosert til angrep på den stakkars fotografene med hornene først. Angrepet varte i over syv minutter, før parkansatte kom fotografen til unnsetning og plukket ham opp.

Det originale videoklippet varte i over 6 minutter, men vi har valgt å korte deg ned av seer-vennlighet. I delene som er klippet vekk ser vi mer av det samme: Hjortedyret angriper fotografen på samme måte som du kan se i klippet over.

Ifølge mannen som filmet hendelsen begynte angrepet ett minutt før han begynte å filme, og den forsvarsløse fotografen måtte dermed tåle å bli dytte til av wapitien i omtrent syv minutter.

Jegerne fikk overraskelse:– Hjorten slikket geværløpet

Derfor løp han ikke

Vedkommende som filmet hendelsen, vurderte flere ganger om han burde gripe inn og prøve å stanse hjorten, men lot være. I etterkant kontaktet han fotografen som ble angrepet og spurte hvorfor han ikke løp sin vei.

– Jeg håpet at jeg ved å være rolig og passiv kunne få bukken til å gå videre. Da han siktet på meg med hornene, ville jeg beskytte organene mine, og senket hodet mitt ned. Jeg følte at jeg ville gjøre hjorten mer provosert ved å reise meg, skriver fotografen i en mail, ifølge videobyrået Newsflare.

Se også:Bjørn møter elektrifisert hjort for første gang

Angrer på at han senket hodet

I etterkant tror han det var en tabbe og senke hodet. Fotografen tror hjorten tolket det som et tegn på at han ville sloss.

– Etter hvert ble jeg både redd og sint. Jeg var lettet da jeg så de parkansatte komme.

Hendelsen fant sted tilbake i oktober 2013, men har fått fornyet oppmerksomhet etter at den begynte å trende hos videobyrået Newsflare.

Se også:Hjort vil ikke forlate redningsmannen

Videoene folk snakker om