Nathan er over­be­vist om at Jorden er flat

Hva skjer når konspirasjonsteoretikeren blir møtt med motargumenter fra en forsker?

Amerikanske Nathan Thompson er en konspirasjonsteoretiker som er overbevist om at jorda er flat, og at NASA og andre myndigheter holder befolkningen for narr. Han har tidligere fått oppmerksomhet etter å ha trakassert en NASA-ansatt på en café i USA.

Bilder de ikke tror på:Dette vil du antagelig aldri se med egne øyne

Argumenter som gravitasjon, solsystemet og at astronauter har reist til månen, blir avfeid som løgn. Han har startet sin egen organisasjon for å «opplyse» om teorien sin, og hevder å ha over 40.000 medlemmer.

Derfor ble det mildt sagt interessant da nyhetsbyrået Barcroft inviterte forsker Spencer Marks fra The Independent Investegation Group (IIG), som spesialiserer seg på å undersøke konspirasjonsteorier og para-normale historier fra et rasjonelt og vitenskapelig synspunkt.

Se også nyt:Jorden på sitt vakreste

Sjekk møtet mellom det som bokstavelig talt kan kalles to verdener, i videoen øverst.

Flat Jord-konspirasjonsteoretikere har fått en oppblomstring de siste årene, hovedsaklig blant sterkt religiøre fanatikere, men også etter at kjendiser som basketstjernen Shaquille O’Neal har omfavnet teorien.

Ifølge Forskning.no stadfestet man allerede for over 2000 år siden at jorden ikke var flat og egypterne regnet omkretsen til 39.375 kilometer. I dag vet man at den er 40.075 km i omkrets. 

Sjekk også:12 utrolige fakta om Jorden du neppe kjente til

Videoene folk snakker om