Idyllisk svømmetur tok høydramatisk vending

25-åringen skulle aldri ha gått ut i vannet...

Kalani Tuiono (25) var ute på skogstur langs Yuba-elven i California lørdag, da han bestemte seg for å svømme over elven.

Delen av elven han ville krysse er et populært badested på sensommeren, men ifølge den lokale guiden Shaun Hunter er det spesielt farlig å bade der om våren og tidlig om sommeren, da snø- og isvann fra fjellene rundt øker vannmassene og forsterker strømmene i elven betraktelig.

Turistene ler:Så forsvinner bjørnen i strømmen

Tatt av strømmen

Tuiono ble tatt av strømmen og dratt flere hundre meter nedover den iskalde elven, ifølge politibetjenten David White, fra California-politiet.

25-åringen var imidlertid ekstremt heldig. Han traff på en stor stein, og fikk karret seg opp på den. En tilfeldig forbipasserende turgåer fikk øye på ham, og ringte politiet. 

Skulle rafte i elven:Det ble totalt kaos

Nær døden

Politi og helsepersonell ankom med helikopeter, og fikk berget Tuiono opp av vannet, bare få meter unna et 15 meter langt fossefall.

– Han hadde en nær døden-opplevelse. Vi er glad det endte godt, sier ambulansearbeider og helikopterpilot Matt Calcutt til lokalavisen Reno Gazette-Journal.

Calcutt sier 25-åringen er heldig som er i live, og at det har vært over 24 drukningsulykker i området den siste måneden.

Se også:Her må de vike for kryssende laks

Videoene folk snakker om