Ørnefamilie adopterte «erkefiende»

En foreldreløs haukeunge ble akseptert i ørnereiret.

Ørneeksperter i Canada tror knapt sine egen øyne, for i ett av ørnereirene til hvithodehavørnene de følger i Sidney, British Colombia, dukket det en dag plutselig opp en haukeunge.

Vår søsterkanal Zooom.no: Følg et havørnreir på Smøla direkte

Dette er svært uvanlig all den tid hauker og ørn er ansett som erkefiender, der hauk gjerne er å finne på menyen til ørnene.

Men denne haukeungen blir matet og tilsynelatende ansett som en del av søskenflokken i ørnereiret, der den deler reir med tre «halvsøsken».

Ørn fikk nok: Gikk til angrep på Donald Trump

Fugleeksperter ved Hancock Wildlife Foundation spekulerer i at haukungens mor kan ha blitt ørnemat og på et vis lagt fra seg ett egg i reiret, sammen med ørnefamiliens egne. Alternativt kan haukeungen også ha blitt fraktet til reiret som levende mat.

De tror uansett at det var ørnemorens morsinstinkt som har reddet hauken.

Utrolige opptak: Skulle bare filme ørna: - Ante ikke hva jeg hadde i vente!

- Jeg tror at den lille krabaten har skreket og tigget etter mat, og ikke en gang tenkt over faren den var i. Mat overgår alt disse fuglene gjør. Han tigget og ørnene gav han mat, sier David Bird, ved Hancock Wildlife Foundation til Vancouver Sun.

De vil følge reiret tett og følge med om de tre ørneungene på et tidspunkt kommer til å vende seg mot «stebroren».

Fant ørn fanget i dyrefelle: - Den forsto at vi kom for å hjelpe

Haukens største mulighet for overlevelse er at de vanligvis forlater reiret etter 40 dager, noe som vil gi den ett forsprang før «søskenene» er flygedyktige.

Zooom.no: Unike bilder av havørn-kannibalisme

Videoene folk snakker om