Jannicke hørte rare lyder fra takterrassen

– Du vet du bor nære sjøen når dette skjer.

Søndag kveld fikk Jannicke Valen og familien et noe spesielt besøk. De hørte noen rare lyder fra takterrassen i sin bolig på Nesodden i Akershus, og gikk opp for å undersøke.

– Vi hørte litt bråk på takterrassen, og da vi gikk opp var det en måke som prøvde å spise en fisk, sier Valen til SeDenne.

Ifølge Jannicke var fisken hard, så måken forsvant ganske raskt og fisken ble liggende igjen.

Se også:Brødrene gjorde utrolig oppdagelse på isfiske

Fisken fascinerer

Valen delte den lille videosnutten av den knallblå fisken på sin Facebook-profil, der mange venner har latt seg fascinere av fiskens eksotiske utseende.

«Herreminhatt!! Har vi sånne i sjøen vår? Den er jo nydelig», skriver en. «Wow, ikke bare fisk, men rar fisk!», skriver en annen. Flere kommenterer at fisken ser eksotisk ut, og at den må komme langveis fra.

Se også:Klønete familie fikk fisk - da startet kaoset

Ingen kjedelig torsk

«Når vi først får fisk på takterrassen, så er det ikke noen kjedelig torsk nei!», kommenterer Jannicke selv.

Fisken er rognkjeks, som er vanlig langs hele norskekysten. Men det er ikke en fisk som vanligvis spises i Norge, og derfor er det kanskje ikke så rart at den ser ukjent ut for mange. Det er bare hunnfisken som er blå. Hannfisken, som bærer navnet rognkall, er brun og rødlig, og ser langt mindre eksotisk ut.

En venn i kommentarfeltet har et godt forslag til Valen og familien: «Dere må skrive om 'Grevling i taket'! .. Vi har en rognkjeks på taket, rogneling, rognelang, vi har en rognkjeks på taket, rogneling».

Se også:Svær fisk ville ha turist til middag

Dere må skrive om "Grevling i taket"! .. Vi har en rognkjeks på taket, rogneling, rognelang, vi har en rognkjeks på taket, rogneling

Videoene folk snakker om