Norske Tone (26) er profesjonell twerker

Jobber med å undervise andre og har vunnet flere konkurranser.

– Jeg startet med å lære meg twerking for to år siden fordi det var en twerke-konkurranse jeg ville delta i, og jeg har alltid hatt stor rumpe, så jeg tenkte det kunne være enkelt å lære meg, sier Tone Gåsbakk (26) fra Ål i Hallingdal til SeDenne.

Hun bestemte seg for å bli skikkelig god i dansestilen twerking, hvor man ved hjelp av stor kroppsbeherskelse isolerer flere muskler i rumpa for å riste og bevege den på en spesiell måte. Du kan se Gåsbakk demonstrere i videoen øverst i saken.

Imponerende:Norske Gørils (23) poledance-videoer tar av på nett

Vant sin første konkurranse

Selv brukte hun lenger tid på å mestre dansestilen enn hun forventet, da den er ganske krevende. Hun brukte to måneder på å lære seg de grunnleggende trinnene. Og hun vant den første konkurransen hun deltok i. For ett år siden begynte hun å undervise andre i twerking.

– Det er en hobbyjobb, ikke en fulltidsjobb. I gjennomsnittet underviser jeg to timer i uken, pluss nesten alle lørdager. Kombinasjonen med min vanlige jobb og det å være twerke-innstruktør går overraskende fint. Det gir meg mer energi, forteller Gåsbakk.

Sjekk ut:Svenske Malins treningsvideo har blitt en internett-hit

Forbedrer selvtilliten

De siste fem årene har den norske jenta bodd i København, hvor hun har funnet seg et nettverk med andre som danser twerk og lignende dansestiler.

– Det jeg liker best med dans, og spesielt twerk, er at jeg møter nye mennesker som jeg kan inspirere og glede, samt gi en liten motivasjonsprat om at alle kvinner og alle former er gode nok. Mange kommer til twerk for å forbedre sin egen selvtillit.

Jordskjelvøvelse:Politiets rumperisting skal minne folk på farlig risting

Drømmer om eget dansestudio

Dansetalentet sier hun allerede har fått realisert mye av det hun ville med dansingen, men at det hadde vært en stor drøm å åpne et eget studio en dag hvor dans og trening hadde vært en del av konseptet.

– Det hadde også vært en stor ære og glede å være med i en musikkvideo til en av mine favorittartister, eventuelt være med noen på turné og fått prøvd den delen av bransjen.

Du kan følge Tone og livet hennes på instagram.

Fantastisk:Dansende mann i speedo er alt vi noensinne har ønsket oss

Videoene folk snakker om