Her avfyrer Tore et varselskudd mot nærgående isbjørn

– Den var cirka fire meter fra vinduet.

Trond Helland satt nattevakt på meteorologstasjonen på øya Hopen sørøst for Svalbard natt til tirsdag, da en isbjørn dukket opp, litt for nære.

– Ny nattevakt og ny isbjørn! Sitter ved PC´n kl 0420 og hører plutselig hundene gjø. Når jeg snur meg og ser ut vinduet ser jeg rett på denne, ca 4 meter fra vinduet, skriver Helland på Facebook-siden «Vinteren 2016-2017 på Hopen», der han deler sine opplevelser fra øya.

Se også denne:Slik er en dag i livet til isbjørnen

Det er ikke den første isbjørnen som har blitt sett på Hopen i år. Så langt i 2016 har de fire ansatte på stasjonen, og de eneste som bor på øya, observert 16 isbjørner, ifølge NRK, som først omtalte saken.

Se også:Turguide filmet unikt møte mellom vill isbjørn og hund

I dette tilfellet bestemte Helland seg for å ta grep og skremme vekk isbjørnen, da de ansatte ved meteorologstasjonen ønsker å holde brjønene på avstand fra der de bor. Dermed fant han fram pistolen.

– Det er vel en smule adrenalin som får kamera til å riste litt, særlig når pistolen klikker på første forsøk og neste forsøk smeller 2 meter fra vinduet, skriver Helland videre på sin Facebook-side.

Se også:Først leker isbjørnen med babyen – så angriper den

Videoene folk snakker om