Ikonisk veteranfly krasjlandet uten landingshjul

Piloten hylles etter dramatisk «mageplask» for «Foxy Lady».

Det pensjonerte krigsflyet, Sea Vixen XP924, bedre kjent som «Foxy Lady» hadde akkurat vist seg frem på et flyshow i Storbritannia, da piloten opplevde problemer med hydraulikken til landingshjulene.

Hjulene falt av under landing:Flyet skrenser inn til katastrofelanding på glattisen

Hjulene ville ikke utløse seg og etter alle andre alternativer var overveid, bestemte pilot Simon Hargreaves at han måtte nødlande uten hjul.

Etter å ha tømt drivstofftankene, gikk flyet inn for landing på militærflyplassen Yeovilton. Da flyet traff rullebanen, ble taket på cockpit løftet av og motorene ble skrudd av.

Ikke alle får det til:Prøver å lande uten hjul - så ombestemmer han seg

- Hun skled opp rullebanen veldig smidig og under kontroll. Det var mye roligere enn jeg forventet. Til slutt stoppet hun. Da vi så at piloten var ok, kunne vi puste igjen, sier Scott Dabinett, som så landingen, til Daily Mail.

Piloten slapp uskadd fra hendelsen, men det er ukjent om flyet noen gang vil fly igjen. Flyet skal undersøkes nærmere de neste dagene. «Foxy Lady» er den siste flyvedyktige Sea Vixen igjen. Flyene var i drift for den britiske marinen fra 1959. Dette flyet ble pensjonert i 1971. Sea Vixen var den første britiske flytypen som brøt lydmuren, ifølge Daily Mail.

Krigsflyets kjempekrefter:Veteranflyet etterlater seg rullebanen i ruiner

Videoene folk snakker om