Sekunder før landing: Vinden spiller pilotene ett puss

Med storm i kastene, må pilotene gjøre sitt ytterste for å lande på fryktet flyplass.

Christiano Ronaldo internasjonale lufthavn, tidligere kjent som Madeira lufthavn i Funchal på den portugisiske atlanterhavsøya, er spesielt kjent for sine utfordrende landingsforhold, noe vi har omtalt flere ganger tidligere.

Teoriene hagler:«Hva var det piloten tenkte her?»

Men det er ikke bare sidevinden som er utfordrende her. Plasseringen av flyplassen gjør at vinden kan komme fra alle kanter. Andre juledag 2016 var vinden spesielt vanskelig. For like over rullebanen kom det kraftige vindkast, på opp mot 45 knop. Det tilsvarer over 23 m/s og liten storm.

Det betydde at flyene som kom inn for landing på flyplassen denne dagen, ville få seg en skikkelig utfordring i sekundene før de nådde rullebanen. Mange piloter måtte også avbryte landingen, for vinden var rett og slett for sterk.

Ekstremt:Her lander flyet i storm

Ifølge Emilio Passos, som filmet landingsforsøkene, var det flere fly denne dagen som ble kansellert eller måtte lande på en alternativ flyplass.

Flyplassen er ofte å finne på lister over de vanskeligste flyplassene i Europa å lande på. Det er også grunnen til at piloter må gjennom et eget sikkerhetsprogram i forkant for å få lov til å lande på flyplassen.

Hårfine marginer:Her er halsbrekkende landinger hverdagskost

Videoene folk snakker om