Fryktet flyplass gir pilotene en real utford­ring

Flyplassen på Madeira er beryktet for sine utfordrende landingsforhold.

Christiano Ronaldo internasjonale lufthavn, tidligere kjent som Madeira lufthavn i Funchal på den portugisiske atlanterhavsøya, er spesielt kjent for sine utfordrende landingsforhold, omkranset av høye fjell og havet, for å ikke snakke om sidevinden.

Imponerende:Her lander flyet i storm

Sidevinden, eller kryssvinden, gir piloter en ekstra utfordring, siden den forsøker å blåse flyet bort fra rullebanen. Derfor må piloten kompensere ved å «legge nesa inn i vinden».

På flyplassen på Madeira blir dette enda vanskeligere med de farlige omgivelsene. Faktisk må alle piloter gå gjennom et spesielt sikkerhetsprogram for å få forhåndsgodkjenning fra portugisiske luftfartsmyndigheter til å lande på flyplassen.

Sjekk også:Dette er verdens villeste og farligste flyplasser


Flyspotteren Samuel Passos fant fram kameraet en dag vinden var spesiell utfordrende og fikk filmet hvordan flere piloter måtte kjempe ekstra hardt for å få passasjerene trygt tilbake på landjorda.

Om du lurer på hvordan en slik landing ser ut fra cockpit, så kan du sjekke videoen under, der piloten Arthus Kielak virkelig kjemper for å få flyet trygt på bakken:

Videoene folk snakker om