Pilotens stunt vekker oppsikt

– Det er definitivt ikke ufarlig, sier flyekspert.

Det er allerede godt kjent at den notoriske stranda ved flyplassen på idylliske St Maarten i Karibien, er ikke for pyser.

Som sagt:Denne landingen glemmer de aldri

Stranda har blitt verdenskjent for man får flyene som letter og lander helt inn på kroppen. Videoen over får norske og danske eksperter til å reagere.

- Det er definitivt ikke ufarlig. Turbulens, spesielt fra flyene som letter, der motorene går med full omdreining, er voldsom og kan blåse folk over ende. Samtidig er hjulene ute både ved landing og takeoff, og er uhellet ute, kan en person bli truffet, sier ekspert på flysikkerhet, Hans Christian Stigaard, til danske Ekstrabladet, etter å ha sett videoen over.

Ikke bare på St. Maarten:Her er halsbrekkende landinger hverdagskost

Der er flyet farlig nære stranden og sender både badehåndkleer og sand til værs.

Selv om han også liker de spektakulære videoene fra stranden, forundrer han seg fortsatt over at folk får oppholde seg så nære innflygingen.

Ble en dyr lærepenge:Derfor skal du aldri parkere bak et fly

- Det er sikkert spennende å være rett under flyet, men som ved så mange andre forhold, vil det være smarte folk som sier hvor dumt det er, den dagen det skjer et uhell.

Fagansvarlig i Luftfartstilsynet, Ståle Rosland, er enig og mener piloten i videoen over handlet kritikkverdig.

- Flygeren her utsetter både passasjerene ombord og publikum på bakken for en unødig risiko, sier han til VG.

En av verdens skumleste flyplasser:Her lander kun de modigste pilotene


Med så små marginer, som det er på Juliana-flyplassen, så er det kort vei før noe går galt. Piloten i videoen under, innså heldigvis tidsnok at han ikke kom til å nå frem til flyplassen:

Videoene folk snakker om