Elefantens brutale oppførsel vekker oppsikt

Ekspertene tror knapt det de ser.

I Addo elefantpark i Sør-Afrika bor det i dag over 600 elefanter. Jeni Smithies jobber som safariguide i parken, og har sett mange elefanter i forskjellige situasjoner på jobb.

Da hun hadde med seg en bil full av turister på tur i februar i år, fikk hun se noe hun aldri har sett før. En tilsynelatende rasende elefantokse løftet opp en forsvarsløs elefantunge og slang den i brutalt i bakken.

– Herregud! Nei, nei, nei, utbryter Smithies når hun ser hva som skjer, før hun ber høyt om at elefantoksen ikke skal slå til igjen.

Se også denne:Elefant klikket da turisten tok den på snabelen

– Har aldri sett en okse mishandle en kalv

Det gjør den ikke, men den dytter til den lille med snabelen sin. To elefanthunner står ved siden av og prøver å beskytte ungen. Ifølge Smithies er en av dem mest sannsynlig moren til ungen.

– Elefanter er vanligvis veldig beskyttende, og vi har aldri sett en okse mishandle en kalv. Jeg tror dette er et utløp for ren seksuell frustrasjon, sier Smithies, ifølge den britiske avisen Mirror.

Hun utdyper: – Elefantungen var i veien for oksen, som hadde høye mengder testosteron. Han tok ut frustrasjonen på det som sto mellom han og hunnene.

Se også denne:Frokosten ble brutalt av skremt elefant

– Det verste tilfellet jeg har sett

Elefanteksperten Joyce Poole gir National Geographic samme forklaring, og sier elefantoksen mistolket den nybakte morens hormoner.

– Dette er et det verste tilfellet av slik oppførsel jeg har sett, sier Poole.

Skrekkslagen turist: – Å herregud, herregud!

Videoene folk snakker om