Sofia (21) møtte sjelden elg rett ved norske­grensa

– Den brydde seg ikke et dugg om meg.

– Jeg så en stor hvit sak ved en haug med tømmer. Først ble jeg redd, for jeg så ikke hva det var, sier Sofia Jansson (21) til ABC Nyheter.

Tirsdag kveld var den svenske jenta så heldig å få se en sjelden, hvit elg langs veien. Hun var på vei til fra Gunnarskog til Charlottenberg, like ved norskegrensen, for å besøke noen venninner.

– Jeg har aldri sett en hvit elg før, så jeg ble i bilen, og begynte å filme og ta bilder.

Se også denne:Geir har aldri sett gaupe før - så skjer dette

Slo av en prat

Mens hun holdt på, kom elgen nærmere veien, og tok til å gnage på tømmerstokkene. Sofia kjørte enda litt nærmere, og rullet ned vinduet sitt for å slå av en prat med den ensomme elgen.

I videoen øverst i saken kan du høre henne spørre elgen om den vil være med henne på en kjøretur. Elgen sto bare to-tre meter unna Jansson.

– Den var «steencool» og brydde seg ikke et dugg om meg. Jeg hadde hunden min med meg i bilen, men hun så elgen og la seg ned igjen.

Se også denne:Norsk naturvideo imponerer: Jerv angriper rein

Sjeldne albinoer

Hvite elger er ekstremt sjeldne, men det at de er hvite er bare en normal variasjon som man kan finne blant alle dyrearter.

Totalt i Skandinavia finnes det rundt en halv million elger. Det vil være sannsynlig at det dukker opp en hvert annet år. Ettersom det finnes omtrent dobbelt så mange elger i Sverige som i Norge, er sjansene større for å treffe på en hvit elg der.

Se også denne:Fanget sjeldne bilder av albinorein

I februar i fjor fant den norske naturfotografen Lasse Dybdahl en hvit elg i Finnskogen på den norsk-svenske grensa:

Videoene folk snakker om