Alternativ hundelufting får dyrevenner til å se rødt

– Det er ikke akseptabelt, men det er ikke dyremishandling, er beskjeden fra myndighetene.

En video av tre hunder som blir luftet mens de er tauet fast i bakenden av en bil, har skapt sterke reaksjoner.

Et britisk ektepar filmet den alternative hundeluftingen, som fant sted i Milnthorpe nord i England tidligere i april, og delte videoen på Facebook.

Se også denne:Gutt (5) mishandlet katt - da tok den hevn

– Orker ikke tenke på det

Videoen har senere blitt fjernet, men ifølge lokalavisen The West Morland Gazette ble den sett mer enn 100.000 ganger, og flere tusen briter engasjerte seg i kommentarfeltet. De fleste skal ha vært rasende over det de så, ifølge avisen.

– På tross av det faktum at bilen kjører sakte, er disse hundene fortsatt sårbare for skade på veien. Sjåføren ville ikke vært i stand til å reagere raskt nok om en ulykke skulle skje, som hvis en bil skulle truffet dem bakfra. Det orker jeg ikke tenke på, sier Wendy Higgins fra den ideelle dyervernorganisasjonen Humane Society International, til Daily Mail.

Se også denne:Surfer på utrydningstruet hai

– Hundene er ved god helse

Paret som filmet hendelsen rapporterte hundeeieren inn til den statlige dyrebeskyttelsen i Storbritannia, RSPCA, og politiet. RSPCA har vært i kontakt med eieren, ifølge Daily Mail.

– Hundene er ved god helse. Vi har sagt til eieren at dette ikke er en akseptabel måte å gi hundene mosjon, sier en talsperson for RSPCA til avisen.

Dyrebeskyttelsen har likevel valgt å la være og følge opp saken videre, og klassifiserer ikke hendelsen som dyremishandling, etter samråd med en veterinær.

Se også denne:Mishandlet hund fikk drømmedag

Videoene folk snakker om