T-bane-setet ingen vil sitte på

Meksikansk organisasjon tar i bruk uortodokse midler for å vise menn hvordan trakassering føles.

I Mexico City har 9 av 10 kvinner opplevd å bli seksuelt trakassert på offentlige transportmidler. Kampanjen #NoEsDeMombres, på norsk «det er ikke gøy», ønsker å vise menn hvordan det er. Ved hjelp av et sete formet som en naken mannekropp hvor kun menn har lov til å sette seg, viser de hvor ubehagelig det kan være å reise kollektivt.

Se også:Får bank av alle kvinnene på bussen

Med plakaten «Det er slitsomt å sitte her, men det er ingenting mot den seksuelle trakasseringen kvinner opplever på reise.», vil de få menn til å slutte med trakasseringen av kvinner.

Se også:Red Bull hyller tøffe kvinner

Kampanjen stopper ikke der. Ute på perrongen, har de fått kontrollen over tv-skjermene som vanligvis viser reklamefilmer. Ved hjelp av et kamera, blir skjermene fylt av menns rumper. Og rumpene det gjelder, tilhører de som står på perrongen og venter. Mennene blir naturlig nok veldig ukomfortable når de merker at deres bakdeler er på skjermen.  Når skjermen etterpå fylles av beskjeden «Dette opplever tusenvis av kvinner hver eneste dag», blir plutselig stemningen en annen.

Det er veldig bra at menn skjønner hva kvinner i mange land går gjennom i hverdagen. Da unngår vi kanskje slike situasjoner i fremtiden:

X

Videoene folk snakker om