Lettkledde bikini-baristaer skaper debatt i USA

Kundene strømmer til, men lokalpolitikere raser.

Ekteparet Ben og Regina Lyles åpnet den første Bikini Beans Espresso i Arizona i USA i 2014. Tre år senere har de åpnet kafé nummer to, og ifølge nettsiden til bedriften drømmer de om å bli en landsdekkende kjede av bikini-baristaer.

Konseptet er enkelt: Du får servert det du vanligvis får servert på kafé, bare at det er utelukkende kvinner som serverer deg, og alle er kledd i bikinier.

Merkelig trend:Kliss nakne på første date

Kontroversielt

Ifølge eierne selv, er kaffebutikkene svært populære, spesielt blant menn. Men konseptet har, kanskje ikke overraskende, skapt kontroverser. Blant annet har byrådsmedlem Kolby Granville i Tempe, Arizona uttrykt at konseptet ikke er i tråd med de verdiene det lokale samfunnet står for.

– Det jeg tenkte da jeg hørte at de skulle åpne en ny butikk var: Wow. Det er dette vi lever med i dagens samfunn, at kvinner som objekter er en verdifull salgsmodell, og det er noe jeg er uenig med, har Granville tidligere sagt til TV-kanalen Fox.

Se også denne:Kledde av seg midt i London mot kroppspress

En drøyere kopi

Det er tydelig at konspetet har slått an, for gründer Carlie Jo har åpnet sin egen Bikini Bean Espresso i Spokane i delstaten Washington, som ikke har noe med den lille kjeden i Arizona å gjøre.

Jo har kopiert Arizona-konseptet, og tatt det hele enda lenger. I hennes lille butikk serverer hun og hennes ansatte kaffe i stringtruser og med små klistremerker over brystene. Denne enda «drøyere» kleskoden har fått byrådsmedlem Mike Fagen og flere lokale innbyggere i Spokane til å uttrykke bekymring.

– Det burde handle om kaffen og ikke kroppen, sier Mike Fagan, som mener butikken burde stenges for barnas skyld, i en minidokumentar om kaffebutikken laget av Zagat.

Kafégjestene på denne Manhatten-kafeen ble også utsatt for mye bar hud, men ikke helt på samme måte:

Videoene folk snakker om