Han var oppslukt i mobilen - trafikkdrepte familie

Nå skal britiske kinoer vise Thomasz’ dødelige mobil-tabbe.

Det finnes utallige eksempler på hvorfor mobilbruk og bilkjøring ikke hører sammen. I Norge har det de siste årene blitt innført strengere regler for å få bukt med det livsfarlige problemet, og nå følger Storbritannia etter.

Ungdommer fikk seg en vekker:I møte med Jacy forsvant alle unnskyldningene

1. mars 2017 ble det innført totalforbud mot mobilbruk bak rattet, med strenge bøter og prikker på sertifikatet om man blir oppdaget av politiet.

Nå får også britiske kinogjengere en dramatisk og høyst virkelig påminnelse om hvor galt det kan gå. Nå skal nemlig den dødelige dashcam-videoen til lastebilsjåføren Thomasz Kroker vises i kinosaler rundt om i landet.

Kampanjen som gikk verden rundt: - Vær så snill, sønnen min er i baksetet!

I videoen, som ble sluppet av politiet i Thames Valley i fjor høst, ser man lastebilsjåføren skifte sang på mobilen, mens han kjører i 80 km/t på motorveien.

Han oppdaget for sent at bilene foran ham stanset opp og knuste bilen der Tracey Houghton (45), sønnene hennes Josh (11) og Ethan (13) og stedatteren Almee (11) satt. Alle fire døde momentant i sammenstøtet. Totalt var åtte biler involvert i den tragiske ulykken.

Moren fant hjerteskjærene beskjed på Facebook:«Vil noen være med meg i dag? Jeg har ingen venner!»

Lastebilsjåføren ble dømt til 10 års fengsel for uaktsomt drap.

Disse kinogjengerne fikk seg en skikkelig vekker før en filmvisning i Hongkong:

Videoene folk snakker om