Marie (17) ble sparket i hodet av elg

– Jeg ble veldig redd, sier hun.

Marie Bartnes Herdlevær og venninna Ylva Berge, som filmet videoen, var på skipatruljevakt og skulle bare kjøre gjennom for å sjekke at løypen var fin.

Snudde seg og kom mot dem

De to jentene går på alpinlinja til NTG på Lillehammer, og var på kveldsvakt ved Kanthaugen Freestyleanlegg da elgen angrep.

– Plutselig sto det en svær elg i løypa. Jeg tenkte bare at jeg ikke ville at den skulle komme noe nærmere. Den var på vei bort, men så snudde den seg og kom rett mot oss, forteller Marie til ABC Nyheter.

Se også:Uheldig elg gikk rett i jaktfella

Kunne gått mye verre

– Den sparket meg og traff meg på hjelmen. Jeg hadde veldig flaks. Hvis jeg ikke hadde hatt hjelm på, tror jeg det ville gått mye verre.

Marie tar det hele med stor ro. Hun sier at det var skummelt da det pågikk, men hun har ikke endret planene sine av den grunn.

– Nå skal jeg ta meg en joggetur og så skal jeg spise litt middag, sier hun.

Se også:Her kommer Jan-Erik elgen til unnsetning

På jakt etter elgen

Gudbrandsdølen Dagningen, som først omtalte saken, informerer om at det ble kjørt snøscooter opp etterpå for å sjekke om elgen fremdeles var i området, men at den da var borte.

Elgen det dreier seg om, er i følge Gunnar Nyhus som er fjelloppsynsmann i området, en ung elgokse som holder til i området rundt skibakken.

– Den har ikke vært aggressiv før, sier Nyhus til GD.

Videoene folk snakker om