Norsk trafikkuhell vekker harme i utlandet

Mini Cooper mot lastebil på E6 får sosiale medier til å renne over.

Det finnes mange skremmende hendelser fra utenlandske veier, som er fanget på dashbordkamera, men denne gangen er det en norsk video, som får sosiale medier i utlandet til å rase.

En gang for alle:Slik skal du flette i trafikken!

Episoden fant sted på E6 like sør for Trondheim i fjor sommer, men har nå nådd sosiale medier og fått mye oppmerksomhet.

Dashbordkameraet i en trailer viser øyeblikket en Mini Cooper kjører forbi til tross for dobbel sperrelinje for deretter å bråbremse. Det fører til at trailersjåføren ikke rekker å bremse ned i tide og treffer bilen foran.

Smertefull lærepenge:Ignorerer tresekundersregelen - angrer umiddelbart

Begge de to sjåførene var tilsynelatende alene i kjøretøyene og slapp fra hendelsen uten skader. Det førte derimot til en opphetet diskusjon mellom de to om skyld.

I forkant skal traileren ha kommet fra et påkjøringsfelt og kjørt inn på E6 rett foran bilisten. Dette mente tilsynelatende bilisten var grunn nok til å kjøre forbi og dermed bremse ned.

Yrkessjåfør filmet personbil på ville veier:- Dette er jo galskap!

Snutten er lastet opp på både Facebook, YouTube, LiveLeak og er sitert av flere utenlandske medier. Tusenvis har kommentert videoen. De fleste er skjønt enige i at Mini Cooper-sjåføren har skyld.

«For en idiot! Glad rettferdigheten seiret i denne saken. Fyren skal være heldig han ikke frontkolliderte da han kjørte forbi», er en av over 1100 kommentarer på nettsiden LiveLeak.

Vegvesenets nye taktikk:Polske mødre skal gjøre norske veier tryggere

Politiet var også enig og saken endte med at bilisten fikk en klekkelig bot og førerkortet suspendert i 11 måneder.

SeDenne har forsøkt å ta kontakt med trailersjåføren, men han har ikke svart på våre henvendelser.

Like bak politiet utfordret enne bilisten skjebnen ved Kongsvinger:

Videoene folk snakker om