Videoen som lurte internett: Ser du hva som er galt?

Når noe virker for godt til å være sant…

Onsdag dukket det opp en video på YouTube som raskt fikk mye oppmerksomhet. En overvåkningsvideo over jernbaneskinnene i det som tilsynelatende er Storbritannia, viser en mann som prøver å krysse sporet med sykkel, da et passasjertog kommer mot ham.

Noen jernbanearbeidere klarer å redde mannen i siste sekund, ved å hoppe foran toget og dytte mannen ned på andre siden av skinnene.

Lot du deg lure?Falsk flykrasj lurte «alle»

Det hele virker å være tatt rett ut av en actionfilm, og det er ikke rart, for ser man nærmere på opptaket oppdager man raskt at flere ting ikke virker å stemme.

Til venstre i bildet ser man skyggen av jernbanearbeideren når han løper foran toget, men da toget passerte, så etterlot det seg ingen skygge. I tillegg virker det å plutselig dukke opp en arbeider på høyre side av sporet bak toget, rett etter at toget har passert.

Ekte eller falsk?Får fisk til å hente leke som en hund

Den britiske tabloiden The Sun har kommet til samme konklusjon som oss. De har i tillegg tatt kontakt med Network Rail, som opererer tog identiske til den i videoen. De har ikke fått noen rapporter om en slik hendelse.

Med andre ord: Du skal ikke tro alt du ser på nettet.

En video mange trodde var falsk, viste seg å være ekte. For dette er ikke filmtriks:

Videoene folk snakker om