Vant med mennesketårn i ti etasjer

I Catalonia er det tradisjon for å konkurrere om å bygge de høyeste «akrobattårnene» av mennesker. I år ble det satt ny rekord.

Tradisjonen med at lag går sammen og bygger tårn skriver seg tilbake til det 18. århundret. Konkurransene skjer under festivaler i regionen Catalonia, nordøst i Spania. «Colles», lag, konkurrerer om å bygge de høyeste og mest kompliserte tårnene, melder nyhetsbyrået AP.

Hvert tårn må planlegges nøye, og medlemmene posisjoneres utfra vekt og styrke. De sterkeste, tyngste mennene slutter armene sammen for å danne en stabil base. De letteste og yngste medlemmene av truppen utgjør de øverste nivåene.

Se også:Her går det fryktelig galt for amatør-hopperne

Lagene regnes som suksessrike om de kan bygge og «demontere» tårnene uten at noen faller. Vanligvis vil en jente, ofte bare fem år, være «toppen av tårnet».

Ulykker er sjelden, men forekommer. I 2006 falt en ti år gammel jente til døden under en konkurranse i Mataro. I dag har de yngste medlemmene av lagene hjelmer.

Søndag 2. oktober ble det satt ny rekord i Tarragona, da gruppen «Castellers de Villafranca» vant finale med et menneskelig byggverk i ti nivåer. 32 grupper fra regionen og et lag fra Kina deltok i konkurransen.

Ta-da! Hunde-akrobatene tar nettet med storm:

Videoene folk snakker om