Simens (17) dronevideo fra Kjerag sett av over 60 millioner

Den spektakulære videoen har blitt vist på tv i Kina og Thailand, og blitt publisert på nettsidene til store aviser i blant annet Japan, England, USA og Iran.

18 år gamle Simen Haughom fra Egersund hadde nok aldri i sin villeste fantasi kunnet forutse reaksjonene som skulle komme da han la ut på tur til Kjerag sammen med faren i mai 2016.

Med seg i sekken hadde de fotoentusiastene en videodrone som de brukte til å filme naturvidunderet. Vel hjemme publiserte Simen videoen på en Facebook-side han driver med faren.

Så skjedde det utrolige.

Les også: Spektakulær dronevideo filmet midnattssola

20 millioner på en uke

Videoen ble plukket opp av den ene nyhetsaktøren etter den andre. I tillegg har den gått som en farsott på sosiale medier. Da Haughom snakket med NRK tidlig i juni hadde videoen, etter den unge filmskaperens beregninger, allerede passert sju millioner.

Nå skriver Haughom på sin Youtube-side at videoen er sett av over 60 millioner. I løpet av kun én uke ble den vist for over 20 millioner amerikanere.

Se hele videoen øverst i artikkelen:

Les også: Espens dronevideo får verden til å måpe

– Inspirerende

Til NRK forteller tenåringen at han begynte med dronefilming i januar i år, men at han har funnet mye inspirasjon i den gode mottakelsen Kjerag-videoen har fått.

– Det er jo mer gøy når folk ser det du lager. Jeg skal prøve å lage så gode filmer som mulig og legge dem ut, så får vi se, fortalte Haughom som blant annet har planer om en oppfølger fra Preikestolen.

Kjerag, som ligger gode 1000 meter over havet, er mest kjent for den spektakulære Kjeragbolten, en rund stein som ligger kilt inn mellom de skyhøye klippene. I fjor besøkte over 60.000 turgåere fjellplatået.

Videoene folk snakker om