Espens heftige naturvideo får verden til å måpe

Utenlandske medier har fått øynene opp for dronevideoen over Kjerag.

Espen Hatleskog filmet mektige Kjerag og Lysebotn innerst i Lysefjorden med drone.

Resultatet får medier fra hele verden til å ta kontakt.

Se også denne:Her brøytes Norges mest kjente turistvei

ABC News, Reuters, Russiske RU, tyske Huffington Post og mange andre står i kø for å høre bakgrunnen til videoen til Sandnes-mannen. Og det er ikke rart; for de utrolige bildene tatt med drone og GoPro-kamera i norsk natur tar pusten fra en.

– Videoen er laget mest for moro skyld, men også et lite ønske om å vise hvor fint det er her, sier Hatleskog til ABC Nyheter.

Sjekk også denne fra Lysebotn:Heftig norsk stjernekappløp ned fjellsiden

Han og en kamerat var i området for å filme naturbildene på dugnad for Kjerag Tourist Information da de i Lysebotn tilfeldigvis møtte på basehopperne, noe som ga en ekstra dimensjon til videoen.
Videoen ble filmet torsdag 26. mai, lagt ut søndag. Responsen var umiddelbar.

– Jeg hadde aldri forventet at filmen min skulle få så stor internasjonal oppmerksomhet og nå tikker det inn eposter fra hele verden. Den skal også bli vist på kino i USA. Det er nesten litt uvirkelig, forteller han.

– Hvordan skal du klare å toppe dette da?

– Det blir spennende å se. Jeg har blitt invitert av GoPro til å komme som gjest på GoPro Mountain Games og blir flydd til Colorado snart. Kanskje jeg klarer å få noe sykt på film der, hvis ikke har Norge nok av ting å by på.

Sjekk også hvordan flyselskapet Emirates brukte dronevideo til å selge inn Norge for resten av verden:

Videoene folk snakker om