Dyrepark-sjef: - Han ville ikke slått barnet i hjel

Sjokkerte tilskuere så gorillaen slepe rundt på fireåringen.

Lørdag ettermiddagen falt en fire år gammel gutt ned i innhegningen til gorillaene i Cincinnati Zoo i delstaten Ohio i USA. Sjokkerte tilskuere så at den 17 år gamle gorillahannen Harambe omkranse gutten og slepe ham rundt i innhegningen.

– På opptakene jeg kan se at her er det helt sikker en gorilla som ikke er i ferd med å slå i hjel et barn. For da hadde han gjort det. Gorillaer er umåtelig flinke og fredelige dyr i motsetning til orangutanger og sjimpanser, sier dyreparksjef Richard Østerballe ved Givskud Zoo i Danmark til EkstraBladet.

Se også:Derfor må du ALDRI erte en gorilla

Flere har reagert på at gutten tilsynetalende blir slept av gorillaen langs bakken. Østerballe forklarer at gorillabarn er 100 ganger mer robuste enn oss. Derfor kunne gorillaen ha skadet eller drept barnet uten at det ville vært med overlegg. Han sier at gorillaen trolig kun var nysgjerrig på det lille menneskebarnet.

– Han vet nok godt at dette er et lite menneske, for de er voldsomt intelligente dyr. Men situasjonen er merkelig og han står ute i vanngraven. Der ville han ikke gått ut normalt, for de er ikke begeistret for vann. Det er også mange opprørte mennesker over ham, så det er ingen tvil om at vi har her en gorilla, som er i tvil om hvilken situasjon han er i og som er presset, sier dyreparksjefen til den danske nettavisen.

Se også:Turist slått ned av irritert gorilla

Han har derfor forståelse for at de ansatte valgte å avlive den 180 kilo tunge gorillaen.

– Gorillaen er hisset opp av situasjonen så den kan være veldig vanskelig å bedøve. Får du den perfekte bedøvelse som virker, vil det likevel ta minst ti minutter før den er slått ut. Det er lang tid å satse på at barnet ikke blir skadet. Derfor synes jeg det var en riktig beslutning, sier han.

Gutten slapp fra hendelsen uten alvorlige skader.

Verd å få med seg:6 dyr du ikke tuller med

Videoene folk snakker om