Flyktningbarna leser hatefulle kommentarer om seg selv

Røde Kors' nye kampanje får folk til å rase.

Med kampanjen «Språk kan stoppe integreringen» håper Røde Kors at de hatefulle ytringene mot flyktningene vil stoppe, men videoen slo tilbake på organisasjonen.

I videoen leser flyktningbarn opp kommentarer som har blitt postet på sosiale medier. «Håper hele bunten reiser hjem igjen» er én av dem. Kommentaren stammer fra et kommentarfelt på Facebook og Røde Kors har lagt et skjermbilde av kommentaren i videoen.

Se også denne:Herlig snø­ball­krig mellom politi og syriske barn

– Kjenner det koker

Dette ble for sterk kost for mange. Da Røde Kors postet sin nye kampanje på Facebook, slo det raskt tilbake. Mange hadde lite til overs for organisasjonens bruk av barn i kampanjen.

– Fy flate, der mistet Røde Kors min respekt! Kjenne det koka inni meg, skriver en kvinne ifølge TV2.

– Dette var lavmål av en organisasjon jeg trodde var seriøs. (...) Dere bruker barn på en uheldig måte, de skal gis beskyttelse i Norge og ikke eksponeres på denne måten, skriver en annen.

Se også denne:Norske kjendiser ofrer sine kjæreste eiendeler

Ble rørt

Men til kanalen sier Røde Kors at de var fullt klar over at noen kunne komme til å reagere på denne måten.

– Man skal være veldig forsiktig med å bruke barn i holdningskampanjer, og vi er veldig opptatt av at barna og ikke minst foreldrene er grundig informert om hva kampanjen handler om, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors, Øystein Mjærum, til TV2 og legger til at alle de involverte er rørt og svært takknemlige for kampanjen.

Videoen har siden den ble publisert tirsdag kveld blitt delt over 10.000 ganger på Facebook og har nesten 650.000 visninger.

De blir bedt om å oversette en for­fer­de­lig melding:

Videoene folk snakker om