Nicolai droppet fest for å filme nordlys – det angrer han ikke på

Man får ikke med seg så vakkert nordlys om man står inne og fester.

Mens de fleste unge i Sortland var opptatte med å danse på byen, fant Nicolai Solbakk Willumsen på 20 år frem fotoutstyret og ytterklærne.

For på himmelen gjorde nordlyset sin helt egen dans og den ungen fotografen hadde ingen planer om å gå glipp av det.

Til Visit Norway, som omtalte saken først, forteller Solbakk Willumsen at han aldri slutter å la seg fascinere av nordlyset selv om det viser seg over Sortland flere ganger i uka under høysesongen.

Se også denne:Se nordlys-bonanzaen over Tromsø

En lørdagskveld i begynnelsen av april var de fleste av 20-åringens jevnaldrende godt i gang med festen, da han fikk en varsling fra nettsiden Space Weather Live om at det var et spektakulært nordlys på vei, skriver Visit Norway.

Med to venner på slep dro fotografen ut for å filme, vel vitende om at interessen for spektakulære nordlysvideoer er stor blant dem som ikke opplever slikt daglig.

– For oss som bor her oppe er det kanskje mer dagligdags, men jeg ser jo på responsen jeg får at folk fra andre deler av verden syns dette er veldig kult, sier Solbakk Willumsen til Visit Norway.

Se også denne:– En­de­lig! Dette bildet har jeg forsøkt å ta i årevis!

Under videoen, som fotografen har publisert på Youtube, kan man lese flere hyggelige kommentarer som tydelig viser at det dansende nordlyset tas godt i mot. 

Se også: Hammerfest-mannen åpnet døra og så dette:

Videoene folk snakker om