Her klatrer han opp klippen som nesten ble hans død

For 18 år siden fikk han en stor stein i hodet og mistet følelsen i hele høyresiden av kroppen.

Paul Pritchard har kun ett fungerende bein og en fungerende arm, men allikevel bestemte han seg for å fullføre klatringen han ikke klarte for 18 år siden.

Det var i februar 1998 at Pritchard og flere andre klatrere skulle prøve seg på den 65 meter høye klippen «Totem Pole» som befinner seg langs kysten på den sørøstlige delen av Tasmania. Men like før de skulle begynne klatringen, skjedde det som ikke skulle skjedde.

Se også denne:En fjelltur det er umulig å glemme

En stor stein falt ned og traff Pritchard i hodet. I 10 timer satt han og ventet mens de andre klatrerne hentet hjelp. Steinen etterlot seg et hull på 10 centimeter i hodet hans. Den modige klatreren mistet mye blod og ulykken gjorde ham lam på hele høyresiden av kroppen.

Nå, 18 år senere, har den britiske klatreren på ny tatt turen til Tasmania i håp om å komme til topps på «Totem Pole». Med et stort team i ryggen klatret han med bare en fungerende arm og et fungerende bein.

Se også denne:Uten sikring dingler han fra fjellheng 914 meter over bakken

Ved hjelp av en innsamlingsauksjon håper han å kunne utgi en film om den utrolige klatreturen og veien tilbake fra ulykken.

Ingen trodde det var mulig. Så kom Andreas:

Videoene folk snakker om