Hundrevis syklet nakne for å gjøre seg synligere

Syklister fra Australia ønsker at bilister skal ta mer hensyn til syklende langs veien.

«World Naked Bike Ride 2016» fant sted i Byron Bay i Australia søndag. Hundrevis av nakne mennesker hadde møtt opp med syklene sine for å protestere mot dårlig kjørekultur. Syklistene ønsker å bli sett og respektert av bilister.

Se også denne:Blir låst ute av hotellrommet - naken

– Bilistene må innse at vi på sykkel kanskje ikke ser at de kommer. Vi ber dere om å gi oss litt plass på begge sider, slik at også barna våre kan sykle trygt i fremtiden, sier en av deltakerne på arrangementet til Byron Video.

Mannen som er intervjuet har på seg en vingedrakt med et vingespenn på over en meter for å illustrere hvor mye plass en syklist ideelt sett trenger når vedkommende blir passert av en bilist.

Se også denne:Blottet underlivet, men ingen så at hun var naken

Nakensyklingen ble godt mottatt av de mange nysgjerrige tilskuerne som hadde møtt opp for å se på, på tross av regn. Flere tok bilde sammen med naken-syklerne, og latteren og jubelen satt løst.

– En ting er jo at det var et utrolig festlig stunt, men det som overrasket meg mest, og det jeg synes var mest fascinerende, var at alle ville vise seg frem. Vise «dette er meg, dette er min kropp», sier norske Hedda Marie Bay til SeDenne.

Hun ble vitne til opprinnet fra arbeidsplassen sin i Byron Bay, og så fargerike mennesker i alle aldre, former og fasonger, inkludert menn på 80 år med sparkesykkel og kun ikledd hjelm. 

Se også denne:Fikk ikke ny telefon - strippet i protest

Det er noe med nakenhet og sykling som går hånd i hånd. Denne mannen syklet rundt i bare tangatruse på landeveien:

Disse syklistene nekter å kaste nakendrakten:

Videoene folk snakker om