Lasses utrolige elg-blinkskudd går Europa rundt

Fant sjelden hvit elg i svenske skoger. Nå har «hele Europa» fått øynene opp for naturfotografens blinkskudd.

Han har hver høst dratt på elgjakt, men ikke med gevær.

Pensjonisten Lasse Dybdahl fra Oslo er naturfotograf og sammen med noen kamerater har han tatt utallige turer til Finnskogen på den svensk-norske grensa på jakt etter «den hellige gral»; en hvit elgokse.

Se også: Derfor står verdens største elg på en rasteplass i Østerdalen

Tålmodighet

Man skulle tro at albinoelger ville være lettere å finne med sin hvite pels, men den gang ei. Heldigvis har han tid til slike turer nå som han er pensjonist.

– Det var mange bomturer og man må bare smøre seg med tålmodighet. Vi fikk nyss om cirka hvor de holdt til og saumfarte terrenget.

– Plutselig en gang var vi heldige og møtte på den. Det er en stor flott hvit okse, sier Dybdahl til ABC Nyheter.

Se også:Uheldig elg gikk rett i jaktfella

Etter å først ha møtt på elgen én gang, var det lettere å finne den igjen neste høst. Da var den ifølge Dybdahl enda vakrere med større gevir. Resultatet ble en video som ble lagt ut på hans egen blogg. Plutselig ble den fanget opp av europeiske medier.

Se også:Elg kjemper for ungen i kamp mot ulver

«Europa rundt»

Alt fra svenske Expressen, til franske El Pais, tyske Stern og italienske La Repubblica har omtalt oslomannens møte med den sjeldne albinoelgen.

– Det er veldig moro. Spesielt at opptaket ikke bare blir liggende på PC-en, men blir sett av folk, sier Dybdahl, som har et håp om å finne igjen elgen også neste høst.

– Men hvordan skal du toppe dette da?

– Nei si det. Det må da bli å prøve få ulven på film. Vi vet det er ulver i Finnskogen, men det blir nok mye venting da også.

Se også:– Det er helt utrolig å komme så nær!

Her kommer Jan-Erik elgen til unn­set­ning:

Steinar filmet elgdrama på isen:

 

Videoene folk snakker om