Reklame beskyldes for seksuell trakassering

For å reklamere for den nye enheten som oversetter setningene direkte, prøvde en brite å kysse fremmede kvinner i Japan.

Det skulle være en reklamefilm som illustrerte hvor smart den nye bærbare oversetteren Ili er, men etter at videoen gikk viralt har det haglet inn beskyldninger om seksuell trakassering og rasisme.

For å reklamere for produktet har nemlig selskapet Logbar satt briten «Dean» ut i Japans gater for å spørre fremmede kvinner om han kan få kysse dem, kun ved hjelp av oversetteren.

Se også denne:Regissør ba fremmede kysse på film

– Skammelig

En underskriftskampanje er startet hos organisasjonen Change for å få reklamefilmen fjernet. Adam Long, mannen bak underskriftskampanje, mener videoen «er nedverdigende og støtter rasistiske stereotypier av japanske kvinner».

– Det er skammelig at et slikt lovende produkt gjør denne feilen så tidlig i markedsføringen, skriver han og oppfordrer de hittil 355 supporterne til ikke å kjøpe produktet før selskapet bak har fjernet reklamen.

Se også denne:Hun får ikke gå i fred

Lurte seerne

Logbar har nå avslørt under reklamenfilmen på Youtube at kvinnene i videoen kun er skuespillere og at ingen ble bedt om å gjøre noe de ikke ville. Men til tross for avsløringen mener mange at dette ikke var rette måten å reklamere for produktet på.

«Superkult produkt, men veldig ekkel reklame» skriver en Twitter-bruker, og et kjapt søk på sosiale medier resulterer i mange kommentarer som denne.

Se også denne:Tafsing fra fremmed gir først ingen reaksjon. Men så...

Hadde disse kvinnene vært ekte fremmede, hadde kanskje briten endt opp som dette:

Videoene folk snakker om