Norges «MacGyver» tenner fyr på isen

Rune Pettersen fra Volda, oppdaget luftbobler under isen på Rotevatnet i hjembyen. Boblene viste seg å være gasslommer med metangass, noe som han ville prøve å antenne. Han tok dermed med seg et kamera og et stativ, for å dokumentere eksperimentet. Rune brukte en kniv for å sprekke opp isen, resultatet av forsøket kan du se på videoen ovenfor. Han forteller til ABC-nyheter at han var litt redd for at det lå oksygen i lommene, som kunne føre til en eksplosjon ved antenning. Etter et par vellykkede forsøk, bestemte han seg for å koke opp vann i en kaffekjele, for å lage seg litt kaffe. Det resulterte med kaffe og svidde øyenbryn. Han har fått flere kommentarer på den populære videoen, som har fått over ti millioner visninger på forskjellige nettsider. I Stern Magazine ble den kreative pensjonisten omtalt som Norges MacGyver. Runes video kommer også med i National Geographics serie The Strange Truth den 24. januar.

Rune Pettersen fra Volda, oppdaget i fjor vinter luftbobler under isen på Rotevatnet i hjembyen.

Boblene viste seg å være gasslommer med metangass, noe som han ville prøve å antenne. Han tok dermed med seg et kamera og et stativ, for å dokumentere eksperimentet. Rune brukte en kniv for å sprekke opp isen, resultatet av forsøket kan du se på videoen ovenfor.

Se også:Det umulige trikset

Kokte kaffe

Han forteller til ABC Nyheter at han var litt redd for at det lå oksygen i lommene, som kunne føre til en eksplosjon ved antenning. Etter et par vellykkede forsøk, bestemte han seg for å koke opp vann i en kaffekjele, for å lage seg litt kaffe. Det resulterte med kaffe og svidde øyenbryn.

Se gjerne også: Ikke alle er like flinke på isen

Internasjonal hit

Han har fått mange kommentarer på den populære videoen, som har fått over ti millioner visninger på forskjellige nettsider.

I Stern Magazine ble den kreative pensjonisten omtalt som Norges «MacGyver». Runes video kommer også med i National Geographics serie The Strange Truth den 24. januar.

– Ifølge kommentarene synes seerne at det er kult med en «gubbe» som leker seg med ilden slik, humrer Pettersen til ABC Nyheter.

Sjekk også:Ikke gjør dette på isbelagte vann

«
»

Videoene folk snakker om