Slår alarm da de ser den 12 år gamle bruden

Organisasjonen Kafa sjokkerte folk på gata med «nygift brudepar» mellom eldre mann og et barn.

Hver dag står omlag 39.000 jenter barnebrud. Mange av jentene må slutte på skolen og blir tvunget inn i voldelige og seksuelle relasjoner. De opplever uønsket graviditet og farlige svangerskap, blir frarøvet sin barndom og kontrollen over eget liv.

I en fersk kampanjevideo fra den libanesiske likestillingsorganisasjonen Kafa (arabisk for «Nok») arrangeres en fiktiv bryllupsfotografering med en eldre mann og en 12 år gammel jente i bryllupskjole på gaten i Beirut.

Se også denne:Hadde du hjulpet den kalde gutten?

Mens en fotograf knipset bilder av den unge jenta og mannen som ser ut som han kunne være hennes bestefar, filmer organisasjonen reaksjonene fra forbipasserende langs promenaden.

I videoen kan man se hvordan flere på gata reagerer med sjokk og vantro, og forsøker å gripe inn i situasjonen ved å spørre hvem som står bak den kriminelle handlingen. Ektemannen, som i realiteten er en skuespiller, svarer at loven tillater det og at jentas foreldre også samtykker.

Se også denne:Se Solveigs rørende hyllest til sin kreftsyke mamma

Videoen avslutter med en tekstplakat på arabisk hvor det står at lover fra våre besteforeldres tid ikke lenger bør ha gyldighet, et utsagn Kafa håper kan være med å modernisere lovverket.

Se også denne:Slik lurer de jenter til å pro­sti­tu­ere seg

Plan Norge hadde en lignende kampanje gående i fjor høst da 12 år gamle Thea skulle «gifte seg» med Geir (37):

Videoene folk snakker om