Koran-bløff får sterke reaksjoner verden over

Tilfeldige mennesker får servert det de tror er vers fra Koranen. Så får de vite sannheten.

Nederlenderne bak Youtube-kanalen Dit is Normaal har høstet millioner med visninger på sitt nyeste sosiale eksperiment. Med det som egentlig er Bibelen, forkledd som Koranen, leste de opp flere religiøse vers til tilfeldig forbipasserende.

Alle som lyttet til versene gjorde det i tro om at de stammet fra Koranen. De fikk bakoversveis da sannheten ble avslørt.

Se også denne:De blir bedt om å oversette en for­fer­de­lig melding

Nå er eksperimentet omtalt i medier verden over og reaksjonene er mange.

I kommentarfeltet under videoen roser flere nederlenderne for å ha belyst et viktig tema i kjølvannet av flere terrorangrep utført av mennesker med islamsk tro. Andre reagerer på at det er Det gamle testamentet som er brukt som eksempel i letingen etter bibelvers, og mener youtuberne legger skylden over på kristendommen.

Se også denne:Fikk nok av frem­med­hat - overdøves med sekkepipe

De tilfeldige utvalgte i videoen fikk seg en aha-opplevelse da de skjønte hvilke fordommer de hadde hatt, uten å være klar over det.

Etter angrepene i Paris valgte en muslim å stille seg opp med bind for øynene under en sørgemarkering. På en plakat foran seg hadde han skrevet «Jeg er muslim. Folk kaller meg terrorist. Gi meg en klem hvis du stoler på meg»:

Videoene folk snakker om