– Jeg har aldri sett noen fly så lavt før!

Folk meldte om at husene ristet – helt normal landing, sier flymyndighetene

Rullebanen på San Juan internasjonale flyplass på Costa Rica er ikke en for de lettskremte. I likhet med andre karibiske flyplasser, som St Maarten, kommer flyene skremmende lavt inn for landing rett over en motorvei med masse trafikk.

Men søndag kom Iberias rute 6313 fra Madrid inn faretruende lavt.

Husene ristet

Airbus A340-maskinen, med en lengde på 75 meter og plass til drøye 350 passasjerer, fikk selv de flyvante naboene til å frykte det verste.

Sjekk også:Her lander kun de modigste pilotene

«Jeg har jobbet ved flyplassen i noen år nå og jeg kan fortelle at jeg aldri før har sett et fly komme så lavt inn for landing på denne siden av rullebanen», skriver en tidligere sikkerhetsvakt ved flyplassen om hendelsen. Flere andre skal ha meldt om at husene deres ristet før landingen, ifølge The Tico Times.

«Man kunne se skruene og mutterne under flykroppen».

Fotograf Gustavo Cambornero var en av mange som hadde møtt opp for å se landingen. Han sto på gressplenen før motorveien og rullebanen og fikk sitt livs opptak.

- Normalt

Flyplassmyndighetene på sin side sier til The Tico Times at det ikke var noe unormalt ved landingen, selv etter å ha sett de dramatiske opptakene som har spredd seg i rekordfart på nettet.

- Det er ikke noe bestemt høyde som pilotene må ha når de flyr over den delen av sikkerhetsgjerdene. Pilotene må på det tidspunktet kun være sikre at de klarer å lande på rullebanen og aktivere landingsutstyret i tide, forteller Rolando Richmond ved Aerial Navigation Office til ticotimes.net.

Flere dramatiske landinger:Kvinnen i flytårnet: - Nei, nei, neeeei!

- Klart det kunne vært noe høyere, men høyden og vinkelen på flyet var bra, sier han.

Airbus A340-maskinen er den største som får lande på flyplassen.

Sjekk også denne samlingen av verdens villeste og farligste flyplasser:

Videoene folk snakker om