Tre hjemløse som rører oss til tårer

De har ingenting. Men har alt å gi om de først får sjansen.

Det er fort gjort å overse dem, og glemme at bak hver eneste skjebne skjuler det seg en sterk historie. 10. oktober er den internasjonale dagen for hjemløse, som er ment for å skape oppmerksomhet rundt de svakest stilte blant oss.

Vi benytter anledningen til å vise noen av de sterke historiene blant hjemløse fra videoarkivet vårt.

Mistet nesten alt da kona døde

Donald Gould mistet grepet da kona døde, og han begynte å ruse seg. Han havnet på gata i Florida. Men én ting mistet han ikke, nemlig sine pianoferdigheter.

Sommeren 2015 ble en video av Donald som spiller på et offentlig piano lagt ut på YouTube, og en hel verden lot seg røre av hans historie og talent. Siden den gang har Gould fått et sted å bo og en innsamling har ført til at han kan fullføre studiene han en gang begynte på:

«Lurte» uteligger med falsk lottokupong

Magikeren Rahat ønsket å gi noe til en hjemløs mann i nabolaget sitt. Men istedenfor å gi mannen pengene direkte, lot han som om han hadde en lottokupong med gevinst uteliggeren kunne få.

I kiosken får uteliggeren utbetalt 1000 dollar. Det uteliggeren ikke visste var at loddet ikke var ekte. For før Rahat tok med seg uteliggeren til butikken pratet han med butikkekspeditøren og ga han 1000 dollar i kontanter, mot at ekspeditøren skulle gi dem til den hjemløse mannen når han kom for å løse inn loddet sitt.

Den hjemløse mannen tilbyr Rahat umiddelbart å dele gevinsten:

Gir av det lille han har

Hvem er egentlig mest gavmild? Den som har alt eller den som knapt har noe? I eksperimentet under ber en ung mann folk på en pizzarestaurant om å gi ham en bit pizza fordi han er sulten.

Han får bare nei til svar. Så spør han en hjemløs om det samme:

Kjenner ikke igjen sine egne

New York City Rescue Mission utførte et sosialt eksperiment for å se om folk ville kjent igjen sine egne familiemedlemmer hvis de bodde på gata.

Med skjulte kameraer fikk de frivillige til å kle seg ut som hjemløse for å se om deres egne familiemedlemmer kjente dem igjen når de passerte dem på gata:

Videoene folk snakker om