Eksperiment viser hva sukker gjør med deg

Sacha gikk én måned uten sukker, E-stoffer, konserveringsmidler og alkohol.

Den nederlandske gjengen Lifehunters TV har nylig gjort et helseeksperiment for å opplyse folk hvordan sukker påvirker kroppen.

Sacha Harland gikk én måned uten sukker, E-stoffer, konserveringsmidler og alkohol. Dermed kunne han bare drikke og spise grønnsaker, rent kjøtt og mye vann og jus.

Utgangspunktet til Sacha er en vanlig mann i 20-årene i ganske god form.

Se også:Æsj! Får dette deg til å droppe colaen?

Brutal stopp

Derfor var det en spent nederlender som begynte den første dagen uten sukker, men først måtte Sascha innom idrettslegen Jessica Gal for å teste kroppen.

– Jeg lurer på om jeg kommer å merke noen forskjell i det hele tatt, sier Sacha i videoen, i det han knasker i seg første bolle med salat.

At den brutale sukker-stoppen gjorde noe med kroppen til Sacha, er det liten tvil om. De første ukene ble så tøffe for nederlenderen at han oppsøkte en ernæringsfysiolog for å forsikre seg om at kroppen responderte riktig.

– Det som skjer nå er at sukkeret du har igjen i kroppen krever de vitaminene du har, og det gjør det trøtt og grinete, forklarer Marlou Bosma.

Se også:Så mye forandrer huden seg på én dag

Stor forskjell

Det tok sin tid, men så merket Sacha at eksperimentet begynte å fungere. Sakte, men sikkert, fikk han mer energi til overs. Tilbake hos idrettslegen, en måned etter kroppsundersøkelsen, viste resultatene seg fort.

Fire kilo var vekk, blodsukkeret hadde sunket, blodtrykket var mye lavere og kolestrolnivået hadde sunket med åtte prosent.

– Oi, jeg trodde ikke det skulle være så stor forskjell etter bare én måned, sier Sacha tydelig overrasket.

Les mer om eksperimentet på ABC Nyheter

Slik ser du egentlig ut i sola:

Sacha

Videoene folk snakker om