Her må turistene passe seg!

Det gjelder å ikke bli overmodig eller for uoppmerksom på ferie på ukjent sted. Gjør i hvert fall ikke som disse turistene.

Den 27. september er den internasjonale turismedagen, som skal gi oppmerksomhet til hvor viktig turisme er for økonomien i mange land. Men kanskje dette også er dagen til å tenke på hvordan man oppfører seg som turist.

For sikkert og visst er det mange som ikke tenker over hvilken fare de utsetter seg selv, og kanskje andre på, ved å være uforsiktig i situasjoner man ikke kjenner. Her er noen kremeksempler:

Du tuller ikke med dronningens garde

Da Gerry Weatherhead (58) var innom Buckingham Palace, så han ikke en gruppe marsjerende gardister som kom mot ham.

En asiatisk turist fikk streng advarsel da han tok på skulderen til en av dronningens gardister:

Pass deg ved stupet

Det at det ikke er gjerder overalt som hindrer deg fra å gjøre noe dumt på fjell og langs fjorder i Norge, betyr ikke at det er fritt fram. Se bare de to eksemplene under fra Preikestolen:

Her henger han utenfor kanten av Preikestolen uten sikring kun for moro skyld!

Den polske turisten Anna Bandura har fått filmet seg selv mens hun knapt kan stå på beina i den sterke vinden på toppen av Preikestolen:


Ville dyr er nettopp ville

Noe av det mest spennende man kan gjøre på ferie, er å se på eksotiske, ville dyr. Men det at de er ville, gjør dem uberegnelige.

Turistene i kajakken fikk hjertet i halsen under hvalsafarien.

Frokosten til disse turistene i Zimbabwe ble brutalt avbrutt av en elefant:

Store krefter i sving

Naturkreftene er ikke til å spøke med. Og er du ny på et sted, er det ikke godt å vite hva som er normalt og hva som er ekstraordinært og potensielt livsfarlig.

En 21-åring var nær ved å kastes i døden i Irland, da hun skulle ta bilder av kjempebølgene. Heldigvis klarer hun å klamre seg fast i moloen:

Turistene fikk et varmt møte med Kilauea-vulkanen på Hawaii. Plutselig eksploderer den foran dem:

Det er gøy å se på fly. Men hold avstand, da… Turistene på den greske øya Skiathos vil nok huske å skalke alle luker neste gang de parkerer rett ved rullebanen på flyplassen:

Videoene folk snakker om