6 alternative grunner til å droppe bilen

Derfor kan du like greit la bilen stå.

Med stadig med overfylte veier og mer eksos i lufta er det mange gode og opplagte grunner til at man bør finne alternative transportmidler til bil, dersom det er mulig.

Men i anledning  Verdens blifrie dag, som er 22. September, så har vi gravd i arkivet og funnet seks alternative grunner til å droppe bilen, om ikke annet så akkurat i dag.

1. Andre bilister
Den kanskje mest opplagte grunnen av de alle. De av oss som har sittet litt bak et ratt på norske landeveier, eller for den saks skyld har sett mer enn én dashbord-video på nettet, vet at det finnes mange tullinger på veien der ute. Beste måten å unngå å møte på disse tullingene? Jo, dropp bilen.

Eksempler på slike tullinger, kan være folk som nekter å flette i trafikken:


…Eller folk som plutselig finner ut at de ikke vil kjøre lengre, mens de fortsatt er midt på motorveien:

2. Plutselige møter med ville dyr
Ingenting får en bilist til å få hjertet i halsen raskere enn hvis det plutselig er et vilt dyr på veien. De kan være riktig så vanskelige å få overtalt, selv om du er sent ute til jobb:

3. Parkeringshus
Ingenting er så ulykkesbelastet som parkeringshus. Er man i utgangspunktet litt stresset er man dømt til å få en ripe eller bulk. Er man riktig så uheldig, kan man ende opp som denne kvinnen:

Like kjedelig er det når garasjeporten ikke vil opp, uansett hvor mye man prøver å tvinge den opp.

4. Gale fotgjengere
Disse myke trafikantene er like mye hatet av bilister, som bilister er hatet av fotgjengerne. I disse dager har de en tendens til å være mer opptatt av mobilen sin enn trafikklys og fotgjengerfelt.

Av og til lurer man på om de VIL bli påkjørt, noen ganger stemmer det også. Men hvem går det utover? Jo bilisten:

5. Dyre verkstedregninger
Dette burde egentlig være en opplagt grunn til å droppe bilen. Det skal ikke svære ulyden til før verkstedregningene hoper seg opp. Og ser bilen din slik ut, så VET du at du er i trøbbel:

6. Borttauinger
Du skulle bare… Og plutselig er bilen din halvveis oppe på taubilen. Tro oss, det nytter ikke å krangle, og nei du vinner ikke en drakamp med en taubil:

Du kan jo selvfølgelig være heldig og klare å få bilen din tilbake med makt, men det er ikke en løsning vi vil anbefale:

Har du andre gode grunner ut over de vi har nevnt? Del dem med oss da vel i kommentarfeltet under!

Videoene folk snakker om