Nå har geiter begynt å vokse på trær

I alle dager: Hva gjør geitene der oppe?

Fotograf Michael Chinnici kunne tro sine egne øyne, men treklatrende geiter er et helt vanlig syn i Marokko.

Verden klør seg i hodet etter at videoen av disse geitene ble lagt ut på YouTube. Spesielt BuzzFeed stiller mange spørsmål og er så forbløffet over synet at de ikke klarer å konkludere med noe.

Se også denne:Geitene vi elsker lærer å hoppe

Men svaret er enkelt: Disse geitene ELSKER nøtter. Jepp, de elsker nøtter så høyt at de er villige til å klatre i toppen av et tre for å skaffe seg dem. Men ikke hvilke som helst nøtter; kun de i fruktene som henger i argantreet.

Ja, det er helt ekte. Flere medier har skrevet om fenomenet gjennom årene, blant andre norske Magasinet Reiselyst. Ifølge en artikkel magasinet publiserte i november i fjor er geitene på beite og urfolket forklarer at de er spesielt glade i frukten som henger i treet.

– De søteste henger høyest. Det er ikke noe problem for dem å klatre dit, sier gjeteren Hussain til nettmagasinet, og forklarer at geitene har lært seg klatreteknikker som tar dem til topps i selv det spinkleste tre.

Ikke glem klassikeren:Her sykler han med geita på ryggen

Hvorfor klatrer ikke geitene i trær andre steder i verden? Jo, fordi treslaget har ifølge Wikipedia en begrenset utbredelse i det sørvestre Marokko. Men til gjengjeld så er du omtrent garantert å se geiter i trærne om du reiser til dette området.

Om du ikke skal til Marokko med det første kan du jo alltids dra på leting etter andre klatreglade geiter, som disse som bare ikke kan dy seg:

Videoene folk snakker om