– Ikke bruk mobilen ved bensinpumpa

Skrekkvideo fra India viser konsekvensene av mobilbruk ved bensinpumpe.

Du har kanskje lagt merke til skiltene på norske Esso-stasjoner som oppfordrer deg til å skru av mobilen når du fyller drivstoff?

Hvis ikke vil kanskje denne videoen få deg til å gjøre det neste gang.

En overvåkningsvideo fra Hyderabad i India viser nemlig hva som kan se om du bruker mobilen mens du eller andre fyller opp tanken.

Se også:Hvilken type sjåfør er du?

Tok fyr

I videoen kan man se hvordan en motorsyklist kjører opp til en pumpe, for så å starte tankingen.

Under fyllingen tar han opp mobilen. Det skulle han ikke ha gjort, for umiddelbart tar motorsykkelen hans fyr.

– Ikke bruk mobilen når du er ved en bensinpumpe, skriver politiet i Hyderabad på Facebook til advarsel for de som snakker eller trykker i vei på mobilen under fyllingen.

Videoen av hendelsen har blitt sett over 700.000 ganger siden den ble lagt ut 19. august.

Se også:Så varmt at bilen begynner å smelte

Kan oppstå gnist

Erik Hauge i informasjonsavdelingen hos Esso, har tidligere bekreftet at de har skilt som ber kundene skru av mobilen rundt pumpene. Grunnen er at det skjer en viss avdamping fra drivstoffet når du fyller. Den legger seg på bakken og kan være farlig om det oppstår gnist og antenner gassen.

– Her kan det forekomme gass som kan antenne. Det er en teoretisk mulighet for at en telefon både via statisk elektrisitet og via elektronikken kan medføre en antennelse. Den kan også mistes på bakken hvor det er høyere konsentrasjon av gass. Det er flere forhold som må inntreffe samtidig om dette skal slå til, men vi har likevel funnet grunn til å advare mot bruk av mobiltelefon innenfor denne sonen, sa Hauge til DinSide.

På Shell-stasjoner i Norge har de også advarselskilt, men de nøyer seg med å advare kundene om å ikke bruke mobilen under fylling.

Hun krøller håret bak rattet på motor­veien:

Fikk slange på panseret - mistet jobben:

 

 

Videoene folk snakker om