Bjørn møter elektrifisert hjort for første gang

Men det største sjokket fikk forskerne.

Dyrevernere fra The Vital Ground Foundation forsøkte et eksperiment med grizzlybjørnen i Montana. De ville se om de kunne få en bjørn til å unngå å gå etter allerede drept hjort som var hengt opp i skogen. Dette for å beskytte hjortejegernes bytte og minimere møtene mellom bjørn og mennesker.

Derfor koblet de et bilbatteri til en drept hjort, som hadde blitt påkjørt. Ville bjørnen bli skremt av å få elektrisk sjokk?

Da dyrevernerne sjekket viltkameraet, som var satt opp ved hjorten, fikk de hakeslepp.

En bjørn hadde fått ferten av hjorten og pilte av gårde så snart den fikk et el-sjokk. Men videosnutten endte ikke der. For senere på kvelden dukket bjørnen opp på ny. Nok en gang ble det et ublidt elektrifisert møte med den fristende hjorten.

Men denne bjørnen ville ikke gi opp måltidet så lett. Nok en gang forsøkte bjørnen seg, og på tredje forsøket klarte den å koble fra strømmen. Om dette var tilfeldig eller om bjørnen skjønte hvor strømmen kom fra, vites ikke.

Bjørnen gjorde så et nytt tappert forsøk på hjorten og kunne endelig få seg et måltid, om enn etter noe mer arbeid enn først antatt.

Dyrevernerne derimot, måtte tilbake til tegnebrettet og finne på noen bedre måter å holde bjørnen borte på.

Videoene folk snakker om