Landeplage «svermer» over Russland

En enorm gresshoppesverm la et teppe over den russiske byen Achikulak - man kan nesten tro at det var den åttende landeplage.

En svært merkelig hendelse oppstod i den russiske byen Achikulak, da flust av gresshopper svermet gjennom byen. Man skulle nesten tro at den åttende landeplagen hadde truffet byen.

I den andre boken av Det Gamle Testamentet kan vi lese at «[...]da vil jeg imorgen la gresshopper komme over ditt land. Og de skal dekke landet, så ingen kan se jorden, og de skal ete op hvert eneste grand av det som blev tilovers for eder efter haglet, og de skal avete hvert tre som vokser på eders marker. Og de skal fylle dine hus[...].

 
Ifølge zoologer ved Universitetet i Oxford er det derimot en biologisk mekanisme som fører til at gresshopper danner svermer.
 
Et team, ledet av Stephen Simpson, fant dette ut ved at de kilte gresshoppene med en malingspensel. Det er deres små hår på beina som stimuleres da insektene går sammen i grupper - noe som forvandler harmløse insekt til destruktive pester.
 
 
Forskerne poengterer at det er nervesystemet deres som sender en beskjed til hjernen, som igjen skaper en kjemisk reaksjon. Dette resulterer i svermer. 

Videoene folk snakker om