Her er det ikke rom for feil

Det ene flyet rekker knapt å lette før det neste lander.

Vi vet dere er glade i flyvideoer og denne snutten fra Birmingham Airport viser et fly som lander, bare sekunder etter at et annet fly har lettet fra rullebanen.

«En Airbus A320 lander og en Embraer 195 letter fra BHX (Birmingham lufthavn journ. anm.) viser at pilotene og flyvelederne noen ganger ikke har lang tid på å ta avgjørelser.», forteller Jeremy Jones under videoen på YouTube. Han er også kjent som flyspotteren «flugsnug» og har 30.000 følgere til sin YouTube-kanal.

Se flere av hans videoer her: Sjekk den harde landingen

Vinkelen på kamera gir utrykk for at flyene er svært nær hverandre, mens det i realiteten et minst et par kilometer mellom flyene. Rullebanen i Birmingham ble nylig forlenget til drøye 3000 meter.

Men selv om avstanden mellom flyene er lengre enn bildet gir utrykk for, så er ikke dette ufarlig.

Har du fått med deg denne?Her lander flyet i storm

Det skal nemlig være en minsteavstand mellom flyene. Dersom flyet som letter må avbryte, kan ikke neste fly lande da det vil skape en farlig situasjon.

Dette er det flygelederne som kontrollerer. På større flyplasser som Heathrow i London er det ikke uvanlig med et hyppig lette-lande-mønster, mens det på flyplassen i Birmingham er sjeldnere.

I fjor valgte pilotene på et UTair-fly fra Moskva å avbryte landingen da et annet fly krysset rullebanen på flyplassen i Barcelona. Se den dramatiske episoden under:

Dette er verdens villeste og farligste fly­plas­ser:

 

Videoene folk snakker om