Folk i Oslo fikk hakeslepp: Her får de penger av en fremmed

Når folk gir bøssebæreren på Karl Johan penger, får de mye mer tilbake.

Folk på gata i Oslo blir bedt om å støtte helse og utdanning i utviklingsland. Men idet de legger penger på bøssen, får de penger tilbake. Mye mer enn de ga i utgangspunktet.

Se også denne:Her lures uteligger til å tro han har vunnet i lotteri

Stuntet er i regi av SLUG Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk. De vil forklare hvordan u-land betaler ned mye mer på gjeld enn de får i bistand.

– U-landsgjeld er komplisert. Så vi ville gjøre et stunt som forklarer de urettferdige strukturene som gjør at mange land betaler mer på gjelden sin enn de bruker på helse og utdanning, sier Astrid Iversen til SeDenne.

Se også denne:Spør hjemløse om penger – responsen vil røre deg

SLUG samarbeider med organisasjonen Changemaker for å få utenriksminister Børge Brende til å jobbe for at FN skal utvikle mer rettferdige systemer, slik at land kan komme ut av gjeldskriser.

- Børge Brende har i år to gylne muligheter: i juli skal han til Addis Abeba for forhandle om hvordan utvikling skal finansieres i fremtiden, og i september skal FNs generalforsamling møtes for å diskutere den nye mekanismen som skal løse gjeldskriser. Han bør gripe sjansen til å vise lederskap nå, sier Hanne Sofie Lindahl, leder i Changemaker i en pressemelding.

Se også denne:Hadde du hjulpet denne kalde gutten?

Videoene folk snakker om