Tårevått møte med ødelagt familiehistorie

Norske Greta trodde aldri hun skulle få vite hva oldeforeldrene het.

Nettstedet MyHeritage satte opp et nettbrett i Oslos gater tidligere i vår for å la tilfeldige nordmenn få et innblikk i sin slektshistorie – og den rørende kampanjevideoen har de nå delt med SeDenne.

Samtlige av de rundt 60 personene som var innom nettstedets stand hadde ingen eller lite peiling på sin egen families historie. Greta Le var én av dem.

– Da jeg la inn informasjonen på nettsiden var jeg helt sikker på at jeg ikke kom til å finne noe. At det likevel dukket opp navn på skjermen var en utrolig følelse, og jeg kunne ikke holde tilbake tårene, sier Greta som opprinnelig kommer fra Litauen.

Se også denne:– Kjære mamma, jeg er ingenting uten deg

Hun visste lite om familien sin fordi de gamle slektsdokumentene fra Litauen hadde gått tapt under en rekke kriger og konflikter. Greta stoppet opp ved nettbrettet på grunn av sin mor, men hun forventet aldri å oppdage så mye som slektstreet kunne vise.

– Det kom så mange navn! Noen kjente, men også mange, mange ukjente, i flere generasjoner bakover. Det var en veldig følsom opplevelse for meg, sier hun, og videoen kan man se hvordan det hele ble et tårevått øyeblikk for enebarnet som aldri har interessert seg for slektsforskning.

Se også denne:Tvil­lin­gene avslører deres store hem­me­lig­het for faren

Det må nevnes at det lille utvalgte mennesker som blir sett i kampanjevideoen til nettstedet nok er de sterkeste reaksjonene og at flere kanskje fant få familiemedlemmer på sitt tre, men Gretas reaksjonen rørte ved oss.

Ta også en titt på det rørende øyeblikket hvor Benton avslører sin største hemmelighet for sine nye klassekamerater:

Videoene folk snakker om