Se skyskraperen bli til i rekordfart

Kinesere bygde 59-etasjers skyskraper på 19 dager.

Dette er fremtiden, i alle fall dersom man skal tro det kinesiske byggeselskapet Broad Group. De bygget en 57-etasjer høy boligblokk i den kinesiske byen Changsha på smått utrolige 19 dager.

For å få til bragden var firmaet avhengig av modulbygging. Komponentene var forhåndsbygget på en fabrikk, slik at de kun måtte settes sammen på selve byggeplassen.

På denne måten hevder utbyggerne å ha klart å bygge tre etasjer per dag!

Totalt er bygget 180.000 kvadratmeter stort. Den inneholder 19 atriumer, som hver er 10 meter høye. Den skal ha 800 boliger og i tillegg være arbeidsplass for 4000 mennesker.

Se også:Her blir giganten til på under to minutter

Utbyggerne hevder at denne måten å bygge på har spart naturen for 82 prosent av co2-utslippene man ville fått med tradisjonelle byggemetoder. Bygget skal også være energieffektivt og utbygerne hevder at luften innvndig skal være 99.9 prosent rent.

J57- som bygget heter, skulle egentlig vært 97 etasjer høy, men på grunn av restriksjoner i nærheten av flyplassen, måtte arkitekten droppe de 40 øverste etasjene.

Bygget er omtrent 200 meter høyt – nesten dobbelt så høyt som Norges høyeste blokk: Oslo Plaza (117 meter), som i sin tid tok tre år å bygge (1987-89).

Videoene folk snakker om