Strippet gjennom sikkerhetssjekken i protest

Flyplassansatt protesterte mot hardhendte sikkerhetsvakter.

Denne overvåkningsvideoen skal stamme fra Pulkovo-flyplassen i St. Petersburg og har de siste dagene gått verden rundt.

En mann velger å ikke bare ta av seg metallgjenstander, men stripper likså godt ned til sokkelesten da han skal gjennom sikkerhetssjekken, til vaktenes store sjokk.

Flyplassansatt

Ifølge den russiske nettavisen Fontanka skal ikke dette være en turist som har misforstått, men en 31 år gammel flyplassansatt som fikk nok av trangsynte sikkerhetsvakter.

Ifølge britiske The Mirror skal mannen ha glemt igjen nøklene på jobb. Da han dro tilbake, skal han ha blitt stoppet av vaktene som ba ham ta av seg beltet. Det falt ikke i god jord.

- Jeg kjenner reglene og vet at det ikke er nødvendig å være så strenge her i pre-flight-området. Da jeg nektet, tilkalte de politiet, skal han ha sagt ifølge avisen.

Ga hakeslepp

I ren protest tar han av seg alle klærne og går med hodet høyt hevet gjennom metalldetektoren – til hakeslepp fra politi og sikkerhetsvakter. Han fikk så kle på seg igjen og gå videre.

Det er uklart hvem som har lekket ut overvåkningsvideoen fra flyplassen.

Lokale russiske myndigheter skal ha meldt at de etterforsker sikkerhetsbruddet.

Kvinner strippet i Manchester

Mannen er langt fra først til å strippe i sikkerhetskontrollen. I 2013 valgte to kvinner å gjøre det samme da vakten på flyplassen i Manchester ba dem om å ta av alt:

Videoene folk snakker om