Også Google ser forskjell på krig og fred

Forskjellene mellom Skandinavia og Syria er så store at to enkle Google-søk kan få tårene til å trille.

Hjelpeorganisasjonen UNHCR har en ny kampanje gående i Sverige som får hele nord-Europa til å måpe. Har du for eksempel tenkt over hvor stor foskjellene er på samme Google-søk bare i forskjellige land?

I videoen over begynnes et bildesøk med ordene «hus Sverige» og bildene som dukker opp er av herskapelige hjem i lyse omgivelser. Alt forandrer seg når «Sverige» byttes med «Syria».

Det samme gjelder et søk på biler. En brukt Volvo til salgs i Sverige blir fort til et ugjenkjennelig bilvrak etter en bombe i Syria.

Se også denne: Baklengs blir alt bedre… eller?

Hjertestikket kommer i det kampanjefilmen søker opp barn. De svenske barna er blide, rene, pent kledd og de bader eller leker prinsesser.

Men når kampanjen bytter Sverige mot Syria går bildene fra å være lyse og hyggelige, til mørke og triste. Barn som gråter og barn som leker med pistoler er sannheten som treffer oss midt i hjertet.

Her endres livet hennes totalt

En lignende kampanjefilm som gikk verden over våren 2014 ble laget av Redd Barna og illustrerte hvordan livet til ei ung jente endret seg dersom krigen i Syria kom til London:

Videoene folk snakker om